Publicitat
Confidencial · 1 d'Abril de 2020. 00:12h.

Gasolina per a l'antieuropeisme

L'independentisme radical, reforçat

Gasolina per a l'antieuropeisme

Pancarta d'una manifestació independentista a l'inici del procés

La negativa dels Estats del nord d'Europa a col·laborar amb els del sud, per fer front financerament als importants dèficits que està generant la crisi provocada per l'epidèmia del coronavirus, implica un reforçament de les posicions més radicals de l'independentisme català, entre les característiques del qual cal destacar el seu profund antieuropeisme.  

Quan es va iniciar el procés, el supremacisme independentista sostenia que la Unió Europea (UE) permitiria que una Catalunya independent continués sent membre de la comunitat i no atendria les reclamacions espanyoles. Lògicament, la realitat va desmentir aquesta ficció independentista, i la Unió va aclarir immediatament que, si Catalunya se separava d'Espanya, quedaria fora i hauria d'iniciar els tràmits per al seu ingrés.

La UE ha mantingut amb fermesa aquesta postura des de llavors, i no ha fet cap concessió a les reivindicacions independentistes, donant suport a les posicions de l'Estat espanyol. Aquest fet ha provocat un profund antieuropeisme en amplis sectors de l'independentisme radical que, en aquesta qüestió, s'arrenglera, lògicament, amb el conjunt de l'extrema dreta europea.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat