Publicitat

Amb la ruptura amb Madrid

Guanya Puigdemont

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

Representants dels sectors moderats del PDECat admeten que la ruptura de les negociacions entre les administracions catalana i espanyola sobre les reivindicacions dels independentistes beneficia clarament l'independentisme radical, i en aquest sentit l'expresident Puigdemont esdevé, inicialment, el gran guanyador d'aquest episodi.

Quan semblava que la cessió de Pedro Sánchez, acceptant a les negociacions la figura d'un mediador que reivindicaven els independentistes, obria la via a un cert acord sobre el projecte de pressupostos de l'Estat, el vertigen del president del Govern espanyol davant de la dura reacció de l'oposició i les fortes crítiques internes al PSOE va provocar la ruptura.

La nova situació que s'obre amb el final de les negociacions dóna el protagonisme al grup de Waterloo, atès que els moderats s'han quedat sense arguments, tot i que la realitat és que aquests sectors més pragmàtics no han sabut imposar les seves tesis durant el diàleg amb la administració espanyola. Els radicals han liderat la negociació amb les seves exigències i la ruptura ha estat inevitable.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat