Publicitat

ERC i JxC actuen com a adversaris

Guerra oberta

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

Les tensions entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC) han esdevingut ja una guerra oberta d’ambdues formacions, que ha dinamitat totes les possibilitats d'unitat del moviment independentista català. De fet, no només no han pogut pactar posicions unitàries, sinó que s'estan comportant com autèntics adversaris, segons fonts dels dos grups.

Les discrepàncies, que ja eren molt profundes, s'han ampliat de manera considerable després que JxC hagi decidit utilitzar, per pressionar Esquerra cap a aquesta posició unitària, una vaga de fam dels seus quatre dirigents actualment empresonats, un mètode que ha provocat un gran empipament a Esquerra i al mateix líder del partit, Oriol Junqueras.

Aparentment, les diferències són d'estratègia, però el problema real és la pugna entre les dues formacions per liderar el moviment independentista i per aconseguir el control d'una majoria parlamentària que permeti governar la Generalitat. És a dir, es tracta d'un problema bàsicament de tipus electoral, per tenir al poder polític i institucional a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 oriol, Barcelona, 07/12/2018 - 09:43

Si és veritat, no deixen de ser bones notícies per a Catalunya i per a Espanya. Si es destrueixen ells solets, no necessitarem a VOX. Amb Ciutadans en tindrem prou...De la qual cosa me n'alegraria perquè després de tants anys patint el nacionalisme català no voldria haver de tornar a començar amb un altre tipus de nacionalisme.