Publicitat

Entre Esquerra i JxC

Guerra oberta

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament

Les negatives expectatives electorals de Junts per Catalunya (JxC) per al proper dia 26 estan provocant que els candidats de la marca electoral del PDECat, estiguin radicalitzant les seves postures, la qual cosa es tradueix a atacs molt durs cap a Esquerra, en un intent de reduir les distàncies que el separen del partit que dirigeix Oriol Junqueras i limitar la magnitud del nou sorpasso que preveuen les enquestes.

Està destacant especialment per les seves crítiques a Esquerra Elsa Artadi, número dos de la llista de Barcelona, encara que de facto és la número u, perquè Joaquim Forn, que encapçala la candidatura, quedarà al marge de l'activitat política per la seva situació judicial. Artadi ha arribat a acusar el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, de boicotejar Puigdemont quan era conseller d'Acció Exterior.

És evident, a més, que els pactes posteriors al 26-M tindran conseqüències sobre el Govern. De fet, Artadi ha advertit Esquerra que la coalició que forma l'Executiu de la Generalitat podria trencar-se si Maragall decideix pactar amb els comuns d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona. És a dir, Artadi, des d'una posició minoritària davant d’Esquerra, segons els resultats del 28-A, intenta condicionar l'estratègia de pactes de Maragall amenaçant amb trencar l'acord del Govern.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/05/2019 - 00:19

Estos son el Gordo y el Flaco. Y su guerra del mismo tipo