Publicitat
Confidencial · 20 de Març de 2017. 00:00h.

Ha fet tard el catalanisme?

ERC està ja ocupant l'espai de CiU

Ha fet tard el catalanisme?

Imatge d'una reunió de la comissió executiva de l'antiga CiU

La desaparició de CiU va deixar buit l'espai del centre moderat catalanista, i ara, quan ja es comença a parlar de la probable data de les properes eleccions, s'estan produint alguns moviments per intentar recuperar aquest àmbit, que té una gran importància electoral.

El PDECat és el principal protagonista d'aquests moviments, però el desgast de la seva imatge pel ressò mediàtic dels casos de corrupció del seu antecedent, Convergència, està afectant el partit de forma molt negativa. Un altre problema és que la nova direcció de joves no aconsegueix desprendre’s de la influència de la vella guàrdia convergent, que segueix interferint a la gestió dels nou dirigents.

Altres intents, en alguns casos impulsats per antics dirigents CiU, semblen estancats, i mentre, la direcció d'Esquerra, amb una estratègia de moderació, està entrant a l'espai que abans controlaven els convergents. El conjunt de l'actual escenari polític català sembla indicar que el centrisme catalanista es mourà entre dues opcions, bàsicament: el suport a ERC o l'abstenció.

0 Comentaris

Publicitat