Publicitat

Ara exigeixen la divisió de poders

Hipocresia

Imatge de Pedro Sánchez durant el debat d'aquest dilluns

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comès un error prometent "portar de tornada a Espanya" Puigdemont. És el mateix error al qual va caure fa uns dies la vicepresidenta, Carmen Calvo, quan va exigir l'Estat belga l'extradició de l'expresident català. Tant Sánchez com a Calvo han ignorat totalment el principi de la separació de poders, bàsic a qualsevol sistema democràtic, perquè la situació de Puigdemont la decidiran els jutges, no els governs de Bèlgica o Espanya.

Després d'aquests plantejaments, absolutament erronis, bastants dirigents independentistes han carregat contra Sánchez -les crítiques a Calvo van ser, sorprenentment, molt més moderades-, acusant-lo de no respectar la divisió de poders, una característica fonamental de qualsevol sistema democràtic. Òbviament, aquestes acusacions al cap de l'Executiu espanyol estan totalment justificades.

Tanmateix, cal destacar l'alt grau d'hipocresia d'aquests dirigents independentistes que, des que els líders de l'independentisme acusats dels fets de la tardor del 2017 van ser empresonats, han fet de l'exigència al Govern espanyol de la posada en llibertat d'aquests líders la primera de les seves reivindicacions, i fins i tot han dit que és una línia vermella per a qualsevol negociació. És a dir, que l'independentisme català té sobre la divisió de poders la mateixa postura que tenen Sánchez i Calvo.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Waterpus, 06/11/2019 - 14:09

Que verguenza de pais, de autonomía y de ciudad.

#1 Chris, Lleida, 06/11/2019 - 11:40

Els dirigents independentistes que tenim estan volats del cap, per la mateixa raó que tenim altres polítics que des del govern central prenen unes decisions veritablement lamentables.