Publicitat

Que el fiscal retirés els càrrecs

Ho volien tot

Acte davant de la presó de Lledoners a favor dels independentistes empresonats (foto: ERC)

Els independentistes catalans i els representants del PSOE i de Podem han mantingut negociacions perquè l'independentisme doni suport al Congrés dels Diputats al projecte de pressupostos de l'Estat del Govern de Pedro Sánchez, a canvi de modificacions en les peticions de condemna per als independentistes processats. La versió habitual és que els independentistes demanaven un gest.

Després es va dir que la petició consistia que tant la fiscalia com a l'Advocacia de l'Estat rebaixessin la qualificació del delicte de rebel·lió, encara que finalment, semblava que la reivindicació era que el segon organisme no acusés als processats de rebel·lió, una condició que l'Advocacia l'Estat va complir, perquè la seva acusació va ser per sedició i per malversació de fons públics, no per rebel·lió.

En qualsevol cas, fonts del PSOE asseguren que durant aquestes negociacions, els representants dels independentistes catalans van plantejar que la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat retiressin totes les seves acusacions. Òbviament, el Govern el PSOE es va negar rotundament a fer aquesta petició a la fiscalia general de l'Estat, i finalment els fiscals van mantenir l'acusació de rebel·lió.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat