Publicitat

Greu error de Puigdemont a Brussel·les

I ara, l’eurofòbia

Imatge de la seu la UE a Brussel·les

Durant el procés sobiranista, el moviment independentista català, que inicialment proclamava el seu europeisme, ha evitat després la crítica oberta a la Unió Europea (UE) quan les autoritats de Brussel·les han mantingut, sense cap variació, el seu suport a l'actuació de l'Estat espanyol. Tot i que s'han produït algunes expressions contràries a la UE, s'ha procurat excloure les desqualificacions rotundes.

La eurofòbia només va aparèixer amb claredat quan el llavors diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va insultar Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker i Donald Tusk, presidents del Parlament Europeu, Comissió Europea i Consell Europeu, als quals va dir "porcs", qualificant cadascun d'ells com a “un neofeixista, un cínic corrupte i un sac de remordiments".

I ara, també l'expresident Puigdemont, precisament a Brussel·les, la capital comunitària, ha entrat al terreny de la eurofòbia, plantejant-se les següents preguntes: "Senyor Juncker, senyor Tajani, és aquesta l'Europa que ens conviden a construir? Una Europa amb un Govern empresonat? És aquesta l'Europa que volen? Una Europa que fica a la presó un Govern democràtic?".

2 Comentaris

Publicitat
#2 M, Sabadell, 14/11/2017 - 13:29

Los nervios y el miedo hacen perder la razón a muchas personas de principios débiles y cambiantes.

#1 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 14/11/2017 - 01:01

Jajajajaja. La colleja de Marianico a los catalucinado ha sido tan duro, que se le ha caído la careta a más de uno. Por ejemplo al paleto de Lluis Llach, que se ve que a la vejez está rememorando su pasado de guerrillero de Cristo Rey, cuando junto con su papi aullaba en la Plaza de Oriente aquello de "si ellos tienen ONU, nosotros tenemos dos".