Publicitat
Confidencial · 10 de Juny de 2019. 00:00h.

I el "president legítim"?

Torra diu que no se sent "provisional"

I el "president legítim"?

Torra i Puigdemont, en una imatge d'arxiu

Durant el balanç que fa pocs dies va realitzar el president Torra de la seva gestió, es va produir un canvi que ha tingut un escàs ressò mediàtic, tot i que és significatiu. Es tracta que sembla que Torra ja no es considera un "president provisional", com va dir quan va ser designat, fa un any, quan qualificava com el "president legítim" Carles Puigemont, que havia estat destituït mitjançant l'aplicació a la Generalitat pel Govern espanyol de l'article 155 de la Constitució.

Malgrat tot, durant la seva intervenció de fa uns dies Torra va dir que "mai no m'he sentit un president provisional, ni sento ser-ho ara", afegint que "sóc el 131 president de la Generalitat amb totes les conseqüències". Tot indica que aquest canvi del plantejament que mantenia fins ara sobre aquest afer no estava previst, segons fonts de Junts per Catalunya (JxC), les quals diuen que la nova posició de Torra va provocar un cert desconcert a JxC.

Les mateixes fonts creuen que l'afirmació de Torra indicaria que Puigdemont ja no és el "president legítim", tot i que és molt dubtós que l'actual president de la Generalitat sigui capaç de enfrontar-se al expresident i al grup de Waterloo. També s'ha especulat amb la possibilitat que, davant de la inexistència d'un candidat clar per a quan es convoquin les eleccions catalanes, el grup de Waterloo, que rebutjava que el candidat fos Torra, hagi canviat de posició i estigui preparant el llançament de la candidatura de l'actual president. Altres sectors de JxC, però, diuen que Puigdemont manté el seu veto sobre Torra.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat