Publicitat
Confidencial · 22 de Maig de 2019. 00:02h.

I el 'xoc de trens'?

Només circulava el comboi de l'Estat

I el 'xoc de trens'?

Les banderes de Catalunya i Espanya al Palau de la Generalitat

Ja no es parla del xoc de trens. Aquesta expressió, la utilització de la qual va ser habitual i constant durant gran part del desenvolupament del procés sobiranista català, ha desaparegut totalment del llenguatge de l'independentisme i dels mitjans de comunicació. El fet és significatiu perquè és una dada més de l'imparable declivi del projecte independentista.

En realitat, l'expressió del xoc de trens va començar a deixar d'utilitzar-se pel moviment independentista quan, arran de la declaració al Parlament de la independència de Catalunya, l'Estat va respondre amb contundència i va desaparèixer totalment de l'escenari polític català qualsevol possibilitat que aquesta declaració tingués alguna conseqüència real.

Els episodis de la tardor del 2017 van demostrar que el xoc de trens era una altra ficció de l'independentisme, un component més de la llarga llista de suposicions sense cap fonament de l'imaginari independentista. No hi havia dos trens, sinó només un, el de l'Estat. Els que havien d’engegar l'altre tren, el de la república catalana, estaven passant el cap de setmana a les seves segones residències, menjant als seus restaurants favorits o fugint amagats al maleter d'un cotxe per la frontera.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Vicenç Pardal, Villagüevo, 22/05/2019 - 15:57

Ecspanya no és un comboi,és només una vagoneta de mines d´estes que eixien als dibuixos animats del Correcaminos.Ja ho vaig avisar cho que no faria res perquè era una país de chicha y nabo. El MHP bis està a Bèlchica de vacances.

#2.1 Vicenç Pardal, Villagüevo, 22/05/2019 - 20:10

Perdoneu,volia dir el MHP de debò. M´hauré de lligar un llacet groc per recordar quin és quin jajajajaa.

#1 Juan García, Ciutat de la Justícia, 22/05/2019 - 08:27

"estaven passant el cap de setmana a les seves segones residències, menjant als seus restaurants favorits o fugint amagats al maleter d'un cotxe per la frontera". Hi ha algun valent que les va fer totes tres.