Publicitat

Adéu al Govern paral·lel de Waterloo

I la Crida?

Puigdemont intervé, mitjançant videoconferència, durant un acte de la Crida

Encara que cap dirigent independentista ho reconeix, la realitat és que totes les estructures perquè Puigdemont dirigís des de Waterloo una espècie de Govern de la Generalitat paral·lel al de Barcelona, estan absolutament paralitzades, per dificultats econòmiques i polítiques, atès que les divisions internes de l'independentisme impedeixen que aquest projecte pugui esdevenir una realitat.

Aquesta situació no vol dir que Puigdemont no pugui exercir la seva influència sobre la política catalana, ja que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder del PDECat, David Bonvehí, estan totalment subordinats a les ordres que l'expresident transmet des de la ciutat belga de Waterloo. És a dir, Puigdemont segueix tenint una influència decisiva.

Tanmateix, Puigdemont exerceix aquesta influència de manera personal, sense tenir les estructures que se li havien garantit. De fet, tampoc no rutlla la Crida Nacional per la República, el partit que va crear l'expresident per absorbir el PDECat i aglutinar el conjunt de l'independentisme, al marge d'Esquerra i de la CUP. És un altre projecte paralitzat.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat