Publicitat
Confidencial · 3 de Gener de 2019. 00:10h.

I la 'desconnexió'?

Una altra icona ‘oblidada’

I la 'desconnexió'?

Reivindicació de la independència durant un partit de futbol del Barça

L'anàlisi de l'evolució de l'ús les expressions habituals d'una dinàmica política i social serveix moltes ocasions per comprovar el nivell real d'èxit d'aquesta dinàmica, és a dir, la consecució, o no, dels seus principals objectius. En el cas del procés sobiranista català, que va esdevenir un projecte obertament independentista, es pot aplicar aquest raonament a una de les seves expressions fonamentals: la desconnexió.

Es tracta d'una expressió que, de fet substituïa sovint la paraula independència. Fins i tot les lleis aprovades pel Parlament durant els moments més àlgids del procés, a la tardor de l'any passat, es denominaven les lleis de desconnexió: la del referèndum d'autodeterminació, d'una banda, i la de transitorietat jurídica i fundacional de la república catalana, de l'altra. Feia anys que la paraula desconnexió era una icona del moviment independentista català.

Un dirigent independentista comenta que parlar ara de desconnexió no tindria sentit, i admet que el fracàs del projecte independentista a la tardor de l'any passat ha obligat l'independentisme a prescindir d'alguns dels seus conceptes fonamentals, com la desconnexió. La caiguda en desús d'aquesta expressió reflecteix, segons aquest dirigent, que la independència està ara molt més lluny que fa un any, quan el Parlament va aprovar les lleis de la desconnexió.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pepe, Alacant, 03/01/2019 - 10:12

La desconexión se está produciendo pero a la inversa, desde el putsch del 27-O la desconfianza hacia la clase política catalana es una realidad que ha destruído las influencias y la imagen catalanas en la política, la economía y la sociedad española, y eso lo pagaremos.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/01/2019 - 00:12

"I la 'desconnexió'?" Pues en ello están. Siguen desconectados de la realidad, en su realidad matrix donde a la autonomía se le llama republiqueta y a desgobernar "fer republiqueta"