Publicitat
Confidencial · 31 de Juliol de 2019. 00:15h.

I si ERC aposta pel tripartit?

Podria pactar amb Colau i el PSC

I si ERC aposta pel tripartit?

Muntatge gràfic sobre Oriol Junqueras, Miquel Iceta i Ada Colau

Tant Esquerra com el PSC, sobretot el partit que dirigeix Oriol Junqueras, tenen en aquests moments importants dificultats per reconèixer de manera pública que hi ha la possibilitat en el futur d'arribar a un acord d’ambdós partits, amb els comuns d'Ada Colau com a tercer soci, per governar la Generalitat. Es tractaria d'un pacte tripartit.

Tanmateix, Esquerra encara té por de les acusacions de traïció i de botiflers que li plourien des dels sectors més ultres de l'independentisme català, sobretot de Junts per Catalunya, on estan concentrats els miliantes i dirigents independentistes més afins a l'expresident Puigdemont i el grup de Waterloo. Per tant, no admetrà ara per ara aquesta possibilitat.

De la seva banda, el PSC té plantejada encara la incògnita de la investidura de Pedro Sánchez com a eventual president del futur Govern espanyol, una operació a la qual potser li calgui l'abstenció d'Esquerra. Per tant, no té cap interès ara a mostrar-se favotable a un pacte tripartit per a Catalunya, atès que els barons espanyolistes del PSOE podrien acusar-lo de preparar el terreny per a un suport a Sánchez dels independentistes. En qualsevol cas, la possibilitat del pacte tripartit català és una opció que estan analitzant el PSC, ERC i els comuns.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat