Publicitat
Confidencial · 21 de Novembre de 2019. 00:24h.

Iceta adverteix Esquerra

Defensa el marc constitucional

Iceta adverteix Esquerra

Miquel Iceta amb Oriol Junqueras al Parlament

Miquel Iceta, primer secretari de PSC, no vol que la direcció d'Esquerra exageri la imatge segons la qual està intentant imposar al PSOE totes les seves exigències en les negociacions sobre l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol. És a dir, no li agrada la sensació d'un excés de pressió sobre els socialistes.

Per això, tot i que deixa la porta oberta a que les negociacions acabin favorablement, el lider dels socialistes catalans li dóna un cert toc a Oriol Junqueras: "Negociar més autogovern és incompatible amb mantenir oberta la possibilitat de trencar", ha afirmat Iceta parlant de l'estratègia negociadora d'Esquerra durant la IV convenció federalista de la fundació Rafael Campalans.

En qualsevol cas, Iceta es manté dins del marc de l'ortodòxia negociadora del PSOE, és a dir, el respecte a la legalitat constitucional, ja que també va assegurar durant el mateix acte que "hem de reconèixer que les condicions per a la gran solució a hores d'ara no es donen". D'aquesta manera, feia una referència a la reforma constitucional que caldria per satisfer les reivindicacions independentistes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat