Confidencial · 2 de Març de 2020. 00:20h.

Iceta banalitza la DUI

Per canviar la regulació de la sedició

Iceta banalitza la DUI

Miquel Iceta amb Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, està protagonitzant actualment una campanya, gairebé personal, per aconseguir la sortida de la presó dels dirigents independentistes catalans empresonats per complir les condemnes imposades pel Tribunal Suprem pels fets de la tardor del 2017, que van culminar amb la declaració al Parlament de la independència de Catalunya el 27 d'octubre d'aquest any.

Amb aquest propòsit, Iceta està subministrant idees i alternatives per modificar la regulació del delicte de sedició al vigent Codi Penal, una actuació que, segons algunes fonts del PSC, està provocant que el líder dels socialistes catalans estigui banalitzant molt clarament la declaració d'independència que van protagonitzar les formacions independentistes.

Les mateixes fonts expliquen que aquesta banalització està portant Iceta a col·locar-se gairebé a les mateixes posicions que els independentistes, en el sentit que aquesta declaració d'independència esdvingui un simple error polític, que va implicar, això sí, una certa desobediència pel que fa a la legalitat prevista a la Constitució i a l'Estatut de Catalunya. És a dir, una cosa de poca importància.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M Pilar, Barcelona, 02/03/2020 - 09:05

Por más que se esfuerce en minimizar lo acaecido, somos muchos los catalanes que vivimos y sufrimos aquella época y que continuamos sufriendo. Y también hemos leído la sentencia, que deja meridianamente claro, que no hubo rebelión pero sí sedición. Solo se ha de tener una buena comprensión lectora para entenderlo además de haberlo vivido.