Publicitat
Confidencial · 30 d'Octubre de 2018. 00:00h.

Iceta evita fer 'soroll'

Creu que ve un tripartit

Iceta evita fer 'soroll'

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, durant una intervenció al Parlament

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, segueix mantenint una actuació de baix perfil polític, donant el màxim ressò a manifestacions de to dialogant, i favorables de la negociació i el pacte pel que fa al conflicte català. Aquest plantejament, de tarannà discret, té un objectiu principal i un altre secundari, segons fonts del partit.

Amb aquesta actitud Iceta pretén, en priner lloc, no trencar les expectatives obertes per Esquerra i per sectors importants dels comuns que semblen favorables, en principi, a un eventual tripartit després de les properes eleccions catalanes. Fins i tot abans les eleccions, les tres formacions podrien coordinar algunes de les seves iniciatives polítiques i parlamentàries.

L'objectiu secundari del primer secretari del PSC seria donar suport l'aposta de Pedro Sánchez per un diàleg -més aparent que real- entre el Govern de l'Estat i el de la Generalitat de Catalunya, atès que el cap de l'Executiu de Madrid vol desmarcar-se d’aquesta manera de la estratègia que ha seguit fins ara el PP sobre al conflicte català.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat