Confidencial · 4 de Juliol de 2019. 00:24h.

ICV flirteja amb Errejón

El projecte de Més Madrid, a Catalunya

ICV flirteja amb Errejón

Imatge d'arxiu d'Íñigo Errejón

La ruptura d'Íñigo Errejón amb Pablo Iglesias va implicar el seu allunyament de Podem per vincular-se a Més Madrid, i ara aquest projecte, inicialment madrileny, comença a intentar la creació de nuclis afins a la resta de l'Estat. En aquest sentit, una de les prioritats de Errejón és Catalunya, i sembla que ja han començat alguns contactes per articular algun tipus d'estructura catalana a la línia de Més Madrid.

I les profundes divisions dels comuns generen l'espai adequat per establir complicitats amb Errejón i els seus partidaris. Sobretot, diuen fonts de Catalunya a Comú, després de la sortida de dirigents del sector independentista, com a Elisenda Alamany o Joan Josep Nuet, ja que està clar que els errejonistes mai no arribarien a acords amb militants independentistes.

Tanmateix, afegeixen aquestes fonts, la sortida d'aquests independentistes de Catalunya a Comú ha deixat el camp més lliure per a Iniciativa per Catalunya, que manté una estructura orgànica estable i d'una certa solidesa dins dels comuns. A més, el federalisme dels militants d'aquest grup encaixa amb els plantejaments territorials de Errejón, i els primers contactes sembla que ja s'han produït.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat