Publicitat
Confidencial · 29 d'Abril de 2020. 00:40h.

Illa se'ls ha 'menjat'

Ha bloquejat el Govern de Torra

Illa se'ls ha 'menjat'

Imatge d'arxiu del ministre de Sanitat, Salvador Illa

Està sent precisament un català, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui està bloquejant totalment les aspiracions de Quim Torra i del Govern de la Generalitat en el sentit de tenir un protagonisme real a l'estratègia engegada pel Govern espanyol a Catalunya per frenar l'expansió de l'epidèmia del coronavirus. Illa ha esdevingut un mur molt sòlid contra les reivindicacions independentistes, frustrant les pretensions de Torra.

Aquest discret apparatchik del PSC va participar, amb Josep Borrell i Celestino Corbacho, que llavors encara estava afiliat al partit dels socialistes catalans, a la massiva manifestació antiindependentista organitzada a Barcelona el 8 d'octubre del 2017 per Societat Civil Catalana. També va negociar, amb Adriana Lastra i José Luis Ábalos, l'abstenció d'Esquerra que va propiciar la investidura de Pedro Sánchez al Congrés al mes de gener passat.  

La prudència i efectivitat d’lla al capdavant del decisiu ministeri de Sanitat durant la crisi del coronavirus, ha fet que sigui, a hores d’ara, un dels polítics clarament guanyadors de la situació. Alhora, el seu profund coneixement de la realitat de Catalunya i la seva sensatesa davant dels excessos independentistes, han estat característiques decisives d’una gestió que ha aconseguit deixar totalment al marge l'independentisme. I ho ha fet actuant amb un perfil moderat i sense cap estridència.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 David Andreu Bustos, Santa Margarita de Montbui, 16/12/2020 - 13:52

Estoy totalmente de acuerdo, es el único del Gobierno que ante un panorama tan feo como el que tiene esta sacando un "Seny" Inmenso

#13 David Font, Girona, 30/04/2020 - 14:27

És una que aquest article està pagat per el PSC.... o fins i tot escrit per els CINICS de Illa o Iceta .
E-notícies.... Sóu molt mentiders i manipuladors

#12 Daniel Picó Benet, BARCELONA, 30/04/2020 - 11:53

És patètic el viaix partidista de l'autor. Sort que a aquests pseudomitjans de comunicació ja no us creu ningú.

#11 José Luis, Roda de Berà, 29/04/2020 - 23:02

Illa tiene parte de responsabilidad de la protección de los sanitarios y q decir de los que tienen la competencia exclusiva de dicho personal los responsables de las CCAA. A pesar de todo estoy seguro q todos quieren tener los medios para su protección. Comprendo el cabreo de los sanitarios, como en Reino Unido, Francia, Italia y hasta Alemania.

#10 José Luis, Tarragona, 29/04/2020 - 22:40

Lo de la OCDE, fue un patinazo, pero dio los datos que daba la OCDE, en un primer momento, que es quién tiene los datos de todos los países, y ningún caso es atribuible a Illa que el funcionario de turno de la OCDE cometió el error. El Gobierno Español transmitió los datos segregados como ha reconocido la OCDE.