Publicitat
Confidencial · 16 de Desembre de 2019. 00:10h.

Immersió: el PSC recula

Marxa enrere lingüística al Parlament

Immersió: el PSC recula

Miquel Iceta durant un acte de PSC

El PSC va intentar recentment crear alguns dubtes respecte a la seva postura pel que fa a la immersió lingüística del sistema educatiu català, en el sentit que es doni un major protagonisme al castellà. El seu objectiu era, òbviament, intentar la recuperació de les borses de votants que han abandonat els socialistes catalans per votar Ciutadans. Tanmateix, tot indica que s'ha tractat d'un intent ràpidament frustrat.

Quan els socialistes catalans han hagut de pronunciar-se sobre aquest afer al Parlament, han fet marxa enrere, votant en sentit contrari al que havien dit i reforçant el model vigent, que estableix que el català és l'única llengua vehicular al sistema educatiu català. Els dubtes de el PSC han durat molt poc, i el partit d'Iceta ha tornat amb rapidesa a l'ortodòxia independentista.

Així, Ciutadans i el PP van presentar al Parlament dues propostes que demanaven algunes modificacions que permetessin que el castellà pogués tenir un cert protagonisme com a llengua vehicular. En el cas de la proposta de Ciutadans també s'incloïa l'anglès. Les dues proposicions van ser rebutjades mitjançant 90 vots de Junts per Catalunya, Esquerra, PSC, els comuns i la CUP, davant dels 38 de Ciutadans i PP. A més, segons el text aprovat al congrés d'aquest cap de setmana, el català seguirà sent vehicular i només es busca "flexibilitzar" la immersió lingüística.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/12/2019 - 23:00

Un separatista como Igeta y su Partido Separatista Camuflado cómo no va a apoyar el ahogamiento del castellano a todos los niveles posibles. Se lo pide el cuerpo. Tan feliz le hace que no puede evitar bailar como una peonza humana para celebrarlo.