Publicitat
Confidencial · 13 de Febrer de 2020. 00:30h.

Impotència de Puigdemont

No pot 'rebentar' la taula de diàleg

Impotència de Puigdemont

Pedro Sánchez i Quim Torra durant la seva recent reunió a Barcelona

Dins del marc de l'estratègia de quant pitjor, millor, Puigdemont i el grup de Waterloo  tenien previst rebentar el diàleg de la Generalitat amb el Govern de l'Estat, un diàleg que el president Torra, que va ser l'encarregat d'iniciar-lo amb el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, tenia l'encàrrec de trencar.

Tot i això, Torra va ser conscient que la gran majoria dels ciutadans de Catalunya estan farts de la dinàmica d'un procés independentista que està totalment mort. Partint d'aquesta realitat, el president català no es va atrevir a provocar una ruptura, com pretenia Puigdemont. A més, Sánchez va actuar amb una actitud de tolerància, i una provocació de Torra hauria deixat l'independentisme a una situació difícil.

Ara, davant d’aquesta nova situació, Waterloo intenta canviar la seva estratègia. El nou plantejament és considerar que hi ha dues negociacions. Una, sobre les més de 40 propostes de Sánchez, que es realitzarà a la comissió bilateral Estat-Generalitat, i una altra sobre el conflicte polític, que és la negociació realment important. La realitat és que el primer objectiu de Puigdemont, rebentar la negociació, no ha pogut aconseguir-se.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Miquel, Girona, 13/02/2020 - 13:45

De les 40 propostes estudiar i mirar el que s'ha fet i es vol fer. I els dos punts: Dret autodeterminació i llibertat presos polítics.

#1.1 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 13/02/2020 - 18:32

Vaya dos cosas que no existen, el derecho de autodeterminacion no lo contempla ningun pais es mas no lo contempla ni la republiqueta de Cataluña, y en España no hay presos politicos a lo sumo politicos presos por saltarse laa leyes que todos devemos cumplir y ellos con mas motivos