Publicitat

Crítiques als 70 'científics' pro Torra

"Indecent"

Imatge de l'entrevista a l'epidemiòleg Miquel Porta

L'especialista en epidemiologia Miquel Porta s'ha referit al manifest de 70 professionals de la sanitat sobre l'epidèmia del coronavirus, que donen suport a les posicions del Govern de la Generalitat a favor d'un “confinament total” i d'una major duresa. En unes declaracions al diari El Confidencial, Porta critica l'ús “indecent i molt nociu” que l'independentisme està fent d'aquest afer. Porta és investigador de l'Institut Hospital de la Mar de Recerques Mèdiques de Barcelona i professor adjunt d'Epidemiologia de la Universitat de Carolina del Nord (EUA).

Ha afegit que els independentistes han utilitzat la col·laboració d'especialistes que agiten  l'opinió pública “per facilitar les seves agendes personals i polítiques”. Una altra part dels signants, assenyala, són “ingenus i de bona fe” però sense cap coneixement en polítiques de salut pública, que “fan el joc a determinats interessos polítics”. I assegura que “per als qui sabem una mica d'epidemiologia i salut pública, això és inconcebible, una falta de respecte i de professionalitat increïble”.

Més endavant diu: "El que fa un científic quan té un informe és enviar-ho a una revista perquè faci la revisió i després es publiqui, o fer-ho arribar a les institucions públiques mitjançant els canals transparents, que existeixen i funcionen. El que un científic no pot fer és elaborar un manifest, que ja per començar no és ni tan sols un treball científic, i deixar-ho anar a l'escenari polític-mediàtic saltant-se les normes i menyspreant el treball de centenars d'especialistes. Això és fer activisme pandèmic a favor de certes causes".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#5 CMR, BCN, 30/03/2020 - 15:25

Yo todos los indepes que conozco son antivacunas. Como dijo un científico el otro día deberían llamarse pro-pandemias.

#4 Ojotuerto, Calafell.tab, 30/03/2020 - 10:45

Esto es lo que llamo "pseudociencia". Lo que nos está matando. El poder ha inundando de ideología al poble, ha conseguido someterlo. Con el "cuan aixó acabi, manaren Nosaltres, habrà puestus, tú te ho faràs" y la Ahnenerbe pensionada, firma una bazofia política. Igual es menos que una gripe, que lo contrario. Con fake news, bots lo mantienen

#3 Sandra, Cabrera de Mar, 30/03/2020 - 10:09

Clar i aquests 70 s'equivoquen i el sr. Porta és el que té la raó. El "periodisme" d e-notícies és patètic. Llegir el confidencial cada matí és el que ajuda a molts independentistes a continuar lluitant per treure la ronya espanyolista que impregna Catalunya. Sou els quintacolumnistes de manual però seguiu així pq ens alegreu el matins.

#3.1 Sharp, Tarragona, 30/03/2020 - 12:37

Querida amiga:

Pon lkos pies en el suelo. Catalunya como potencia científica es directamente proporional su población, con respecto al resto de España, y sus capacidades cientificas al porcentaje del presupuesto que se dedica a este menester. Puede que de en cuando en cuando, surga un extraordinario cientifico posible ganador de un Premio Nobel,

#3.2 Joan, barcelona, 30/03/2020 - 13:16

Que dificil es salir de una secta y afrontar el mundo real, con lo comodo y sencillo que es todo cuando vives en una mentira y en el autoengaño , venga busca ayuda que esta claro que la necesitas.

#3.3 K3nny, Bcn, 30/03/2020 - 17:41

En 3 frases has insultat, menyspreat i faltat a el respecte, bravo. Gràcies a gent com tu, ignorant, sabem que finalment ens separarem de vosaltres. A Tabarnia no sereu benvinguts. Fot el camp, ben lluny, no et trobarem a faltar.

#3.4 Toni, Tabarnia, 30/03/2020 - 17:54

El confinamiento de España fue desde el principio el más estricto de Europa así que todos los países europeas se equivocan excepto ustedes los independentistas que sois el faro de occidente

#3.5 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 30/03/2020 - 18:29

El día que Ud. se caiga del guindo amarillo, si es que alguna vez tiene esa suerte, se va a oír el golpe hasta en Saturno. Eso sí, del impacto contra el suelo de la dura realidad no creo que le quede un hueso sano: quedarán por tanto a juego con su cerebro, que obviamente está muy perjudicado.

#2 Tabarnés puro, Barcino, 30/03/2020 - 09:39

El rebaño sectario funciona así. También son expertos en cambiar el discurso de un día para otro. Ahí tienen al Oriol Mitjá.

#1 Lolo, Barna, 30/03/2020 - 05:33

El nacionalismo os ha preparado para que todas estas cosas parezcan normales. Llevan muchos años en el poder.....