Publicitat
Confidencial · 19 de Desembre de 2019. 00:15h.

Independència ‘de farol’

Catalunya li deu a l'Estat 60.000 milions

Independència ‘de farol’

Reivindicacions independentistes durant un partit del Barça

Els dirigents independentistes catalans continuen parlant de la irreversible independència de Catalunya, malgrat l'enfonsament del seu projecte durant la tardor del 2017. I sobretot, malgrat unes dades econòmiques sobre el deute públic català que indiquen que aquestes invocacions a la independència són un farol, utilitzant una expressió de l'exconsellera independentista, fugida de la justícia espanyola a Escòcia, Clara Ponsatí.

A hores d’ara, segons dades del Banc d'Espanya, el deute de Catalunya amb l'Estat, al tancament del tercer trimestre de l'actual exercici, ascendeix als 59.212 milions d'euros. Cal tenir en compte que la xifra final d'enguany serà superior, atès que la Hisenda estatal ha assignat altres 1.533 milions a Catalunya durant el quart trimestre amb càrrec als fons de liquiditat.

A més, les xifres del Banc d'Espanya indiquen que  tres quartes parts del deute total de Catalunya estan actualment en mans del Govern central. D'altra banda, quan Carles Puigdemont va substituir Artur Mas at la presidència de la Generalitat, fa quatre anys, el deute amb l'Estat era de 43.000 milions d'euros, és a dir, que ha pujat 16.000 milions, un 36%.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 19/12/2019 - 01:51

"Catalunya li deu a l'Estat 60.000 milions"

Lenguaje catalanista manipulador...

Es mas correcto titular... "la Generalitat debe al Estado..." o bien "Cataluña debe al resto de España..."