Publicitat
Confidencial · 2 de Juliol de 2019. 00:35h.

Independència i habitatge

Sorprenent conclusió al Quebec

Independència i habitatge

Muntatge gràfic amb les banderes del Quebec i de Catalunya

La reactivació de les posicions favorables a l'independentisme pot tenir unes conseqüències inesperades sobre el preu de l'habitatge. Aquesta conclusió, sobre el cas del Quebec, apareix al llibre Canadiana, del qual és autor el diplomàtic i articulista Juan Claudio de Ramón, que el va escriure després d'haver exercit durant quatre anys el càrrec de conseller a l'ambaixada espanyola de Otawa. L'afer és tractat al blog del periodista José Antonio Zarzalejos a El Confidencial.

De Ramón analitza el cas del Quebec, i el relaciona amb el de Catalunya. En aquest contexte realitza una anàlisi comparativa entre Mont-real i Toronto, que podria equivaler a una certa comparació entre les situacions de Barcelona i Madrid. En qualsevol cas, el diplomàtic, encara que estableix similituds entre el problema del Quebec per a Canadà i el de Catalunya per a Espanya, deixa molt clar que també hi ha força diferències.

En aquest sentit, explica la sortida d'empreses de Mont-real cap a Toronto a conseqüència del conflicte independentista, i diu: "Si l'amenaça de la separació va marcar la fugida del capital, les noves ordenances lingüístiques van impulsar moltes famílies anglòfones, quebeckers, de diverses generacions, a l'exili. Potser més de mig milió de montrealers hagin sortit de Mont-real els últims quaranta anys". I així, "cada vegada que [a Mont-real] el sobiranisme guanya o revifa a les enquestes, els preus de l'habitatge a Toronto pugen".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Decebut, bcn (tbn), 02/07/2019 - 11:45

Bueno, aquí es diferente: los precios de la vivienda suben y suben, pase lo que pase

#1 Pepe, Alacant, 02/07/2019 - 10:41

(?), lo que queda claro es que durante los referéndums separatistas, empresas y familias se marcharon y no han vuelto, la economía de Quebec ha retrocedido, y su población ha disminuido. Si eso pudiera ocurrir en Cataluña queda fuera de toda duda, económicamente ya está ocurriendo.