Publicitat
Confidencial · 23 d'Abril de 2019. 00:25h.

Independentisme i violència

Atacs radicals durant el judici

Independentisme i violència

Actuació de grups independentistes radicals el passat 1 d'octubre a Girona (foto: ‘TV3')

Els advocats defensors dels dirigents independentistes que estan sent jutjats actualment per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017, estan preocupats per l'impacte que pugui tenir sobre la decisió del tribunal l'efecte combinat de les declaracions d'alguns testimonis i diversos successos que s'han produït durant la campanya electoral de les eleccions del 28-A.

Es tracta del recent intent d'un grup d'independentistes radicals d'impedir de manera violenta un acte electoral del PP de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb participació del cap de llista per la capital catalana, Cayetana Álvarez de Toledo, que va aconseguir que, finalment, l'acte se celebrés. O de l'assetjament per radicals a Inés Arrimadas i altres dirigents de Ciutadans a Vic. També aquests mateixos dies, es van produir disturbis greus a Euskadi, quan activistes abertzales van intentar boicotejar actes de Ciutadans i de Vox.

Aquests fets se sumen a les declaracions de testimonis durant el judici per l'intent independentista, que han desmuntat la imatge creada per l'independentisme català en el sentit que aquest intent va ser pacífic, atès que els declarants han explicat escenes d'extrema violència. Per tant, segons els advocats, es pot estar creant a l'opinió pública una associació entre independentisme i violencia. I cal tenir en compte que l'existència o no de violència durant les tenses jornades de la tardor del 2017 a Catalunya és l'element decisiu perquè es pugui considerar que hi va haver, o no, un delicte de rebel·lió, com acusa la fiscalia.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic , 23/04/2019 - 12:18

Es lo que tiene sostener lo de la revolución de las sonrisas; de día la casta Susana, de noche Mesalina...