Publicitat
Confidencial · 12 de Setembre de 2017. 00:25h.

Indicis de dubtes sobre l'1-O

L'independentisme sembla obrir una escletxa

Indicis de dubtes sobre l'1-O

Papereta de la campanya de la CUP a favor del referèndum

La celebració de la Diada ha servit perquè alguns dirigents independentistes tan destacats com el president Puigdemont i el de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, hagin realitzat unes intervencions que, segons fonts de l'independentisme, semblen obrir una escletxa a una eventual reconsideració de l'1 d'octubre com a data per al referèndum.

Puigdemont va dir davant de la premsa estrangera que està "obert" a "acordar un referèndum si el Govern espanyol" vol. Després de la manifestació de la Diada va indicar que "fins a l'últim minut hi ha temps per al diàleg", i "si el Govern espanyol vol asseure's a negociar i a parlar de quina manera els catalans podem votar, podem parlar de tot". Sánchez va declarar a RAC1 que "si el 29 de setembre a les 12 de la nit, Rajoy fa una oferta seriosa per plantejar un referèndum el 2019, jo seré el primer que aplaudiré. Perquè l'1 d'octubre no ens agrada tal com ens l’han obligat a plantejar".

Aquests plantejaments van causar una certa alarma a l'independentisme, i la secretària general d'Esquerra i portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira, es va veure obligada a sortir al pas de la possibilitat de posposar el referèndum si el Govern espanyol fa una oferta : “La nostra data és l'1 d'octubre", va afirmar amb rotunditat.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Grauero, Gurugù, 12/09/2017 - 17:58

“si el Gobierno español quiere sentarse a negociar y a hablar de qué manera los catalanes podemos votar, podemos hablar de todo”
Yo no quiero que se negocie ni el como ni el cuando me deben de liquidar, y mucho menos me obliguen a pagarme el entierro.