Publicitat

Compte, que ha de signar-ho el Rei

Indult?

Imatge dels acusats al judici sobre el procés sobiranista

Segons una opinió molt estesa entre els dirigents polítics catalans, els líders independentistes jutjats per l'intent d’engegar el seu projecte durant la tardor del 2017 seran condemnats pel Tribunal Suprem, encara que després, quan hagin passat un cert temps complint les seves condemnes, seran indultats pel Govern espanyol.

Algunes fonts judicials, però, estan començant a qüestionar aquest plantejament, amb un argument que, tot i que és purament tècnic i de tramitació, podria tenir una càrrega simbòlica en aquest afer. Es tracta que el Rei, Felipe VI, hauria de signar el reial decret motivat del Consell de Ministres, concedint l'eventual indult, ratificat pel ministre de Justícia.

Segons aquestes mateixes fonts, la signatura del Rei seria una qüestió purament instrumental, ja que la resonsabilitat recau sobre el ministre de Justícia i sobre el conjunt del Gobierno espanyol. Tanmateix, el cap de l'Estat ha tingut un especial i polèmic protagonisme en aquest cas, sobretot pel seu discurs del 3 d'octubre del 2017, després dels incidents provocats per l'intent de referèndum del dia 1 d'aquest mateix mes. I en aquest sentit, la signatura del Rei podria no ser convenient.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat