Publicitat

Mitjançant una reforma del Codi Penal

Indult encobert?

Imatge dels acusats al judici sobre el procés sobiranista

Fonts judicials expliquen que, si l'Estat decidís finalment no aplicar un indult als dirigents independentistes processats per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017, en cas que siguin efectivament condemnats, hi ha una altra possibilitat d'aconseguir un resultat molt semblant. Amb aquesta fórmula, els riscos polítics per al Govern estatal que implicaria la concessió d'un indult, disminuirien d'una manera molt considerable.

Es tractaria, segons les mateixes fonts, de plantejar una proposició de llei orgànica -la podria proposar fins i tot al Parlament de Catalunya- per realitzar una modificació del Codi Penal vigent. Aquesta modificació afectaria diversos tipus delictius, entre ells, el de rebel·lió. I la reforma del delicte de rebel·lió canviaria, entre d’altres qüestions, la pena d'aquest delicte, que seria inferior a l'establerta actualment.

Per tant, com la nova pena del delicte de rebel·lió seria més beneficiosa per als condemnats que l'establerta per la tipificació mitjançant la qual se'ls va condemnar, se'ls podria aplicar de manera retroactiva. En aquest sentit, els condemnats podrien veure reduïdes les seves condemnes sustanciamente. No es tractaria d'un indult, però les conseqüències d'aquesta reforma sobre el compliment de les condemnes, podrien ser molt similars.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Catanyol, Girona, 21/06/2019 - 08:45

Lo que tendrian que reformar es la Constitucion para declarar ilegal cualquier partido/organización que pretenda socavar el pais, y, aun con más razón, financiados con dinero público.
Eso es como dar comida a un cáncer.

#1 Capit@n España, The broquil is over, 21/06/2019 - 07:43

Hecha la ley, hecha la trampa o perro no come perro.