Publicitat
Confidencial · 16 de Setembre de 2019. 00:21h.

Iniciativa il·legal de l'ANC?

La llista d'empreses independentistes

Iniciativa il·legal de l'ANC?

Imatge del 'web' de l'ANC per a la campanya 'Consum estratègic'

La iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Consum estratègic podria ser il·legal. Es tracta d'instar els ajuntaments catalans a contractar només empreses inscrites a un registre, al qual accedeixen per la seva afinitat amb els criteris independentistes. Fonts de diversos sectors consideren que es tracta d'una discriminació de la resta d'empreses, i que aquesta actuació pot ser il·legal.

Fonts jurídiques diuen que aquest plantejament podria xocar amb la normativa sobre competència, tant a Espanya com a la Unió Europea (UE). De fet, la patronal Foment del Treball ja ha denunciat l'afer davant de l'Autoritat Catalana de la Competència, demanant a més mesures cautelars a la jurisdicció mercantil, com a pas previ a la presentació d'una demanda per competència deslleial.

El secretari general adjunt d'aquesta patronal, Salvador Guillermo, ha dit que la iniciativa "és il·legal, perquè ho prohibeix la UE, i és discriminatòria". I, en la mateixa línia, Jordi Cañas, representant de Ciutadans al Parlament Europeu, plantejarà la qüestió a la Comissió Europea, perquè considera la campanya "proteccionista i separatista". Creu que l'ANC vulnera "els principis de llibertat de circulació de béns i serveis, pedra angular del funcionament del mercat intern de la UE".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Vicenç Pardal, Villagüevo, 16/09/2019 - 15:07

La voluntat d´un poble per ser lliure no pot veure´s limitada per lleis i bechenaes d´estes.Cho estic ansiós perquè publiqueu la llista cha.

#2 jfuertesf, Barcelona, 16/09/2019 - 11:30

I algú creu que aixó l'importa un rave a l'ANC? Aqui es tracta de seguir amb la tàctica cumbaià d'assamblea de facultat. Posar totes les rodes que es puguin i llestos. No hi pensen en res més.