Publicitat

Cap a una investidura sense ERC ni JxC

Irrellevància

Imatge d'una sessió plenària del Congrés dels Diputats

La configuració del Congrés dels Diputats sorgit de les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril ha disminuït considerablement la incidència dels vots de l'independentisme català a la cambra. De fet, fonts independentistes admeten que el seu paper davant de les futures votacions importants del Congrés podria ser gairebé irrellevant.

Una demostració d'aquesta possible irrellevància s'ha produït ja amb l'elecció, en segona votació, de Meritxell Batet com a presidenta de la cambra, amb un total de 175 vots, un menys de la majoria absoluta: PSOE (123), Unides Podem (42 ), PNB (6), Partit Nacionalista Canari (2), Compromís (1), i el Partit Regionalista de Cantàbria de l’exsocialista Miguel Ángel Revilla (1).

La investidura de Pedro Sanchez podria seguir aquesta mateixa via. És cert que els dos vots dels nacionalistes canaris no estan garantits, però la suspensió dels quatre diputats independentistes jutjats al Tribunal Suprem deixarà la majoria absoluta als 174 vots (el reglament del Congrés no preveu la delegació del vot, com sí que ho fa el del Parlament, i només podrien ser substituïts si renuncien al seu escó). En qualsevol cas, els vots d'Esquerra i els de Junts per Catalunya no caldrien per a la investidura de Sánchez, excepte si els suspesos renuncien.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat