Publicitat

Enfonsament independentista

'Itaca', massa lluny

Imatge d'arxiu d'una estelada

Alguns militants independentistes, decebuts davant de l'enfonsament del seu projecte a partir de la tardor del 2017, comenten amb ironia que ja no hi ha pressa per arribar a Itaca, perquè Itaca està massa lluny. A hores d'ara, ja no tenim pressa per arribar a la independència, que no està a tocar, en contra del que deien els líders independentistes.

Fonts de l'independentisme lamenten que, a més, l'ensorrament ha arribat en el pitjor moment, quan les debilitats estructurals i les divisions internes de l'espai independentista dificulten la possibilitat de donar una resposta contundent a la sentència, previsiblement condemnatòria, dels dirigents independentstas jutjats pel intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

La realitat és que el moviment independentista està actualment desmuntat, i el que cal esperar és que algú amb bastant autoritat política certifiqui aquest fet i reconegui públicament el fracàs del projecte que es va començar a construir a partir del procés sobiranista. Només queden les paraules simbòliques i els gestos buits de Puigdemont i el seu grup de difrigentes afins, que ja únicament busquen la seva supervivència política, i del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha esdevingut un simple activista.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat