Publicitat
Confidencial · 14 de Juny de 2018. 00:30h.

Itàlia, cop al procés

Europa la compara amb Catalunya

Itàlia, cop al procés

Cartell electoral de la Lega, amb la imatge del seu líder, Matteo Salvini

La profundad inquietud provocada a la Unió Europea i als mercats financers per l'arribada al Govern d'Itàlia d'una coalició dins de la qual té un gran protagonisme una força de l'extrema dreta com a la Lega -antiga Lega Nord-, és una situació que té un impacte negatiu sobre la imatge del moviment independentista català.

Els principals dirigents polítics europeus miren ara amb inquietud cap al sud d'Europa, i el cas italià ha provocat que s'examini també la dinàmica de l'independentisme català, la imatge del qual ha quedat molt deteriorada per la difusió pels mitjans de comunicació europeus dels textos racistes escrits pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Així, quan els dirigents europeistes alerten dels riscos polítics, col·loquen al mateix paquet la Lega italiana, el lepenisme francès i l'independentisme català, comparant aquests casos amb els impulsors del Brexit, els governs d'extrema dreta a Polònia i Hongria, la arribada dins d’una coalició dels ultradretans al Govern d'Àustria o el Tea Party dels EUA, amb Donald Trump i els neocon com a companys de viatge.

Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 14/06/2018 - 20:55

No es nuevo, la Liga Norte y la extrema derecha flamenca y alemana siempre han ido del bracete con los de la secta amarilla.

Luego llaman fachas a los demás. Dime con quien andas y te dire quien eres.

#2 No exactament, Chez Titole, 14/06/2018 - 19:53

La Lega-Nord prioritza la població autòctona, l'independentisme català actual (no pas l'històric) prioritza els nouvinguts. Aixó és indiscutible i en veiem declaracions diaries en aquest sentit. compte que la diferència no és poca cosa.

#2.1 Yopyop, Tabarnia, 14/06/2018 - 23:22

Doncs si es indiscutible segur que tens rao.

#1 Albert, BCN, 14/06/2018 - 07:39

Es que el mon ens mira, i veu populisme i odi. Asi se internacionaliza un pruses.