Publicitat
Confidencial · 27 de Gener de 2020. 00:05h.

Ja assumeixen el fracàs

Això de "ho tornarem a fer" se sent menys

Ja assumeixen el fracàs

Cartell amb l'expressió 'ho tornarem a fer' durant un acte independentista

L'expressió ho tornarem a fer, que fa uns mesos va esdevenir el mantra del moviment independentista català, ja se sent cada vegada menys. Fonts de l'independentisme diuen sobre això que el problema és que s'està estenent una sensació de considerable pessimisme entre els independentistes pel que fa al futur del seu projecte.

De fet, i encara que no s'admeti de manera pública i oberta, l'independentisme ja ha assumit que el procés independentista ha acabat, i que les circumstàncies actuals no permeten esperar que pugui produir-se una revifada del moviment que va protagonitzar aquest projecte. És a dir, els independentistes són totalment conscients que la independència de Catalunya és inviable.

La gran majoria de la militància atribueix aquesta situació a la incapacitat de l'independentisme per mantenir la unitat, la qual cosa ha facilitat la descomposició del projecte. També ha tingut una influència considerable en aquest fracàs la constatació que Europa considera actualment l'independentisme català com a un moviment ultradretà. En qualsevol cas, ja està clar que no ho tornarem a fer.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 juan, bcn, 27/01/2020 - 16:35

No sólo el resto de Europa los considera de ultraderecha, muchas personas de España (incluida Cataluña) lo pensamos

#1 Capit@n España, The broquil is over, 27/01/2020 - 12:32

Ho tornaran a fer si des de La Moncloa deixen buid de contingut l'article del Codi Penal referit a la Sedició...O és que no ho veuen?