Publicitat
Confidencial · 28 de Febrer de 2020. 00:07h.

Ja no és "de govern a govern"

Els catalans han baixat el nivell de la mesa

Ja no és "de govern a govern"

Imatge de la reunió de la mesa de diàleg

Els dirigents independentistes catalans han incomplit l'acord amb el Govern espanyol d'incloure a la mesa de diàleg només membres dels executius de Madrid i Barcelona. I encara que no s'entenen les raons d'aquesta actuació, el seu resultat objectiu és una rebaixa del nivell de la negociació, en contra del que pretenen, aparentment, els negociadors independentistes.

Així, l'independentisme sempre ha exigit una negociació “de tu a tu”, “de govern a govern”, per mantenir la ficció -una altra- que es negocia entre dos estats. I ara, sobtadament, resulta que això ja no és important. Ara, resulta que són els mateixos dirigents independentistes els que resten importància a la símbologia i els ritus de la negociació.

D'aquesta manera, l'independentisme s'ha disparat un tir a un peu, perquè la mesa de diàleg ha esdevingut un organisme menys institucional. Ja no és un escenari que podria comparar-se al corresponent a una negociació entre dos estats. Ara, és una simple negociació entre dos grups de dirigents polítics, i per tant, també baixa el nivell dels seus eventuals compromisos.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Coque, El Centro de Tabarnia, 28/02/2020 - 11:59

¿Y a los catalanes no independentistas, quien nos representa en esa mesa?
No es un diálogo de "gobierno a gobierno" ni de "España con Cataluña". Es un dialogo de España con el independentismo