Publicitat
Confidencial · 14 de Novembre de 2019. 00:00h.

Ja no serveix l'ambigüitat

Junqueras, davant de la investidura

Ja no serveix l'ambigüitat

Oriol Junqueras, durant una entrevista radiofònica

Arran de l'enfonsament del projecte independentista a la tardor del 2017, Esquerra va començar a girar des del radicalisme cap a posicions més moderades i pragmàtiques. Després, encara que la direcció de el partit sembla mantenir aquest gir, i verbalment es diferencia dels sectors més radicals, la realitat és que segueix a l'òrbita de les consignes de l'expresident Puigdemont i el grup de Waterloo.

Aquesta ambigüitat, evidenciada també pel fet que, als moments decisius ERC dóna suport a les posicions radicals, ha provocat que la confiança que aquest aparent canvi de postura havia provocat a l'administració espanyola, s'estigui diluint progressivament. Ara, a Madrid molts ja no se’n refien d'Esquerra.

Tanmateix, l'eventual investidura de Pedro Sánchez per presidir un futur Govern espanyol de coalició amb Podem, col·loca el partit davant de l'obligació de definir-se. Aquesta vegada no serviran les ambigüitats, i la decisió, segons fonts d'Esquerra, no la prendrà Pere Aragonès, sinó Oriol Junqueras des de la presó.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Sarola, Castelldefels, 14/11/2019 - 07:02

ERC com partit politic sempre m'ha recordat "El Palmar de Troya" on Jonqueras fa de "Papa Clemente".
Fisicament son iguals. ¿ ERC ha contemplat que Jonqueras sempre surti pujat a una cadira gestatoria ?. Jo crec que seria un excel.lent marketing electoral.

#1.1 La Mare Superiora, Curaçao i Bonaire, 14/11/2019 - 16:13

Això de la cadira gestatòria és una de les coses que va treure l´esquerràs aquell del Roncalli...així anem ara,que ningú respecta l´Església. La de vegades que n´he parlat amb l´abat de Montserrat !