Publicitat
Confidencial · 29 de Novembre de 2019. 00:23h.

Ja no serveix ni el 'farol'

L'independentisme, sense credibilitat

Ja no serveix ni el 'farol'

Celebració al Parlament de la declaració d'independència del 27 d'octubre del 2017

Quan va començar a comprovar-se que els dirigents del procés independentista incomplien de manera sistemàtica totes les seves promeses, l'independentisme va entrar a una fase d'importants dubtes. Les victòries electorals i els errors de l'Estat, com el que es va produir l'1 d'octubre del 2017, van donar oxigen momentàniament als líders del moviment.

Tot i el fracàs de la declaració d'independència, l’ aparent èpica de les situacions viscudes  va permetre els líders de l'procés viure políticament de farol, com va reconèixer, amb aquesta mateixa expressió, l'exconsellera Clara Ponsatí. Es parlava d'algunes previsions com els moments durant els quals l'independentisme revifaria: el judici, la sentència ...

Tanmateix, hi va haver judici i va haver-hi sentència, i tot i la utilització massiva de la violència, el fracàs segueix marcant el projecte independentista. Alguns dels seus dirigents reconeixen de manera privada que ja ni tan sols serveix el farol, perquè la credibilitat s'ha evaporat. L'única cosa que queda és suplicar a l'administració espanyola alguna cosa que pugui semblar una negociació, i proclamar amb aparent convicció que ho tornarem a fer. Res més.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sharp, Tarragona, 29/11/2019 - 11:46

Tienen otra posibilidad, que creo deberian escojer, especialmente ERC en este momento. Admitir publicamente que se fracaó, explicar el porque, el aceptar que no tenían ni estructuras, ni fuerza, ni apoyos y como dijo Ponsati, ibamos de farol y por supuesto pedir perdon a todos los catalanes, de un lado y de otro y luego Admnistrar la Derrota.

#1 Didac, Barcelona, 29/11/2019 - 09:03

Tot i l'evident fracàs, el drama es que tots els de la banda dels sediciosos i els seus aduladors continuen escalfant cadira en les institucions i cobrant, en alguns casos malversant, els diners que no es mereixen. Continuen manipulant a traves de la tv3 infecte i discriminant els professionals de l'ordre public. En resum desacreditant Catalunya