Publicitat
Confidencial · 12 de Juny de 2019. 00:27h.

Ja no 'tenim pressa'?

Adéu a la independència

Ja no 'tenim pressa'?

Reivindicaciones independentistes durant un partit del FC Barcelona

Ja fa anys que no se sent els dirigents independentistes catalans dir allò, tan utilitzat al començament del procés sobiranista, que tenim pressa. Eren altres temps, quan s'establien terminis concrets perquè Catalunya fos independent, i quan s'assegurava als ciutadans catalans que la independència estava a tocar i que es tractava d'un procés absolutament imparable.

Tanmateix, aquesta expressió ha desaparegut de l'argot independentista, i ara ja ningú no té pressa. Aquest fet no és una simple anècdota, perquè reflecteix que, tot i que alguns dirigents diguin públicament que el projecte segueix viu, la realitat és que el conjunt del moviment independentista està convençut que el procés està ja totalment finalitzat.

I ara, segons opinen algunes fonts independentistes, potser ha arribat ja el moment que els principals dirigents del moviment deixin de defensar una ficció i no intentin seguir enganyant els ciutadans, admetin el fracàs del projecte i reconeguin públicament que la independència de Catalunya és un plantejament absolutament inviable. I a partir d'aquí, es podrien analitzar futures opcions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat