Publicitat
Confidencial · 11 de Novembre de 2019. 00:00h.

Ja només busquen el poder

El procés esdevé una pugna electoral

Ja només busquen el poder

Detall de la façana del Palau de la Generalitat

Les eleccions generals espanyoles d'aquest diumenge, i la seva campanya electoral prèvia, han demostrat que el procés independentista ja no existeix, la qual cosa no vol dir, ni de bon tros, que no existeixi l'independentisme. El que passa és que ha quedat més clar que mai que les formacions polítiques independentistes no tenen a hores d’ara el projecte de declarar la independència. No creuen que Catalunya pugui ser independent ni a curt ni a mitjà termini.

Ara, després del contundent fracàs de l'independentisme durant la tardor del 2017, l'objectiu és controlar el poder institucional i polític a la Generalitat de Catalunya, és a dir, mantenir-ho. Com és lògic, els dirigents independentistes argumenten que volen controlar el poder perquè és una manera d’engegar un projecte independentista.

Tanmateix, un cop més, les paraules dels líders independentistes no coincideixen amb els seus fets. Si realment pretenguessin engegar un full de ruta cap a la independència, actuarien unitàriament, atès que és l'única possibilitat que aquest projecte pugui fer-se efectiu. I tot i això, l'independentisme està més dividit que mai. Per què? Perquè els seus diversos sectors estan enfrontats en una pugna per aconseguir el poder.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jo mateix, pamplona, 11/11/2019 - 17:31

mai han deixat de buscar-lo
independència, millor dit el separatisme, ha estat i es l'excusa