Publicitat
Confidencial · 22 de Gener de 2020. 00:25h.

Ja saben com treure els presos

Sense indult, canviant el delicte de sedició

Ja saben com treure els presos

Part dels dirigents empresonats (no apareixen Carme Forcadell ni Dolors Bassa)

El Govern del PSOE està analitzant actualment diverses fórmules, que puguin permetre la posada en llibertat dels dirigents independentistes catalans empresonats a conseqüència de la sentència del judici celebrat al Tribunal Suprem, sobre l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya, durant la tardor del 2017.

Una de les opcions que està guanyant més força, segons fonts del PSOE, és la modificació al Codi Penal de l'actual tipificació de delicte de sedició, un delicte que és l'origen de gran part de les penes imposades als condemnats. Aquest canvi afectaria lògicament la pena que estableix la seva regulació al codi.

La retroactivitat no s'aplica quan implica un perjudici per a l'afectat. Però en aquest cas, la seva aplicació seria beneficiosa per als condemnats, i per tant sí que podria aplicar-se. D'aquesta manera, el Govern de Pedro Sánchez compliria una de les principals exigències dels independentistes catalans, sense ni tan sols tacar-se amb la concessió d'un indult.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 M, POLINYA, 22/01/2020 - 12:34

Lo que unos llaman negociación, otros ven claramente un chantaje.

#4 Veciana, Barcelona, 22/01/2020 - 11:15

Que el rey tomara el control del país como capitán general de los ejércitos estaría justificado plenamente.Estamos malgobernados por los enemigos de España.Llamadme facha y lo que querais,pero es que si no es así vamos o a una dictadura comunista en lo quede de España o a una segunda guerra civil.

#3 K3nny, Bcn, 22/01/2020 - 08:58

Moción de censura contra Sánchez ya. Da vergüenza lo de Pedrito, lo que uno hace para aferrarse al poder. No va a conseguir la mayoría absoluta. Pero que lameculos, que profundo asco.

#2 no soy nadie, barcelona, 22/01/2020 - 08:43

Traidores. NOS HAN VENDIDO. Esta gente fuera de la cárcel y de esta manera, saldrán envalentonados. Nos van a cazar como a perros.

#1 Capit@n España, ca.ca de vaca, 22/01/2020 - 07:20

Amnistia encoberta