Publicitat
Confidencial · 25 de Juny de 2019. 00:20h.

Judici: error dels acusats

'L'última paraula', un bumerang

Judici: error dels acusats

matge dels acusats al judici sobre el procés sobiranista català

Els advocats dels acusats al judici per l'intent d'aplicar el projecte independentista durant la tardor del 2017 van aconsellar els seus representats, especialment en el cas de Javier Melero amb Joaquim Forn, que renunciessin a exercir el dret a intervenir al final de les sessions de la vista, a la fase denominada als àmbits judicials com a la darrera paraula.

I els lletrats la van encertat. Perquè els acusats van realitzar intervencions molt polititzades, de propaganda independentista, i aquest fet ha servit a la fiscalia com a una de les seves principals argumentacions per demanar que no siguin posats en llibertat després de la finalització de les sessions. Així mateix, aquestes intervencions contradiuen les crides oficials de l'independentisme a l'administració espanyola perquè negociï sobre l'actual conflicte.

L'informe de la fiscalia demanant que els processats no siguin posats en llibertat, diu que "els acusats, lluny de qualsevol sentiment de contrició o de penediment per la greu agressió a l'ordre constitucional que van protagonitzar, han insistit fins al final [...] en el rebuig frontal a la restauració de l'ordre jurídic per part de l'Estat". Per tant, la possible reiteració delictiva" es concreta a l'actitud permanent de resistència civil i institucional davant de l'ordre constitucional, que s'ha acreditat especialment amb la intervenció dels acusats en exercir el dret a l'última paraula".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Timbaler , Bcn , 25/06/2019 - 13:51

Es penoso ver como para los nacionalistas fanaticos el juicio no ha servido mas que para hacerles más inmunes a la reflexión, no siendo capaces de hacer otra cosa que reincidir en sus ideas de perogrullo.

#2.1 Chris, Lleida, 25/06/2019 - 15:02

no buscan razones, sino consecuencias. Tienen un cacao mental de tres pares, pobrets.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 25/06/2019 - 00:28

Que son golpstas convencidos, como Tejero, es algo que sabemos todos. A diferencia de aquel, éstos tienen todo un ejercito de blanqueadores de su lado. No durarán en la cárcel, como no lo ha hecho el hijo del Padrino.