Publicitat
Confidencial · 11 de Gener de 2019. 00:07h.

Judici i mobilitzacions

ERC no vol polititzar la defensa

Judici i mobilitzacions

Imatge del tribunal que jutjarà els dirigents independentistes

La direcció d'Esquerra veu amb una certa inquietud la posició de Quim Torra i Carles Puigdemont, que estan intentant impulsar mobilitzacions i eventuals disturbis coincidint amb l'inici del judici contra els dirigents independentistes processats pels fets de la tardor del 2017, previst per a finals d'aquest mes de gener o començaments del febrer.

El problema d'Esquerra, segons fonts del partit, és que els seus dirigents tenen por de l'impacte que puguin tenir aquestes mobilitzacions sobre el desenvolupament del judici, atès que Junqueras i la resta de membres de la seva formació que seran jutjats aposten per una defensa jurídica i tècnica, evitant una excessiva incidència de qüestions polítiques.

Aquesta estratègia xoca amb la que utilitzarà la defensa dels processats afins a l'expresident Puigdemont, que sí que són favorables a una defensa més política que tècnica, i per tant consideren positives les mobilitzacions que es preparen. Aquestes diferències d'estratègies són un reflex de les profundes discrepàncies entre els dos sectors, que enfoquen de manera molt diferent l'actual moment polític de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat