Publicitat
Confidencial · 12 de Març de 2018. 00:20h.

Junqueras baixa a terra

Busca mantenir l'autogovern

Junqueras baixa a terra

Oriol Junqueras i Marta Rovira durant un acte d'Esquerra

Diversos dirigents d'Esquerra consideren que el líder del partit, Oriol Junqueras, ha experimentat una ràpida evolució des de les seves posicions radicalment independentistes cap a postures més moderades. Diuen que manté la independència de Catalunya com a objectiu, però a més llarg termini i mitjançant mètodes diferents dels utilitzats durant el procés sobiranista, mètodes que considera totalment fracassats.

Segons aquestes fonts, el recent article periodístic del diputat Joan Tardà, que va provocar una considerable polèmica a l'independentisme, dins i fora del partit, està perfectament arrenglerat amb les posicions de Junqueras, que hauria passat del radicalisme de la declaració d'independència (DUI ) d'octubre de l'any passat a una postura molt més realista. I si el líder d'ERC no parla més clar és perquè vol mantenir la unitat de l'independentisme.

Junqueras creu que cal que l'independentisme aconsegueixi augmentar de manera important el seu suport electoral a Catalunya, i pensa que per a això cal que es mantingui l'autogovern català. Per tant, el líder d'ERC considera que els independentistes han de controlar l'acció del Govern, mitjançant la seva actual majoria parlamentària, per arribar amb mètodes legals a aconseguir  la majoria social i preparar unes bases sòlides per a una futura i eventual independència.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat