Publicitat
Confidencial · 27 de Febrer de 2020. 00:24h.

Junqueras empipa el PSOE

Posant Jové a la mesa de diàleg

Junqueras empipa el PSOE

Josep Maria Jové en una imatge d'arxiu

Pedro Sánchez i la direcció del PSOE han decidit empassar-se la presència a la mesa de diàleg sobre la situació a Catalunya de Josep Maria Jové, diputat d'Esquerra al Parlament i membre del grup de dirigents més propers al líder del partit, Oriol Junqueras. Fonts socialistes argumenten que Sánchez està disposat a cedir sobre gairebé tot per  aconseguir que ERC permeti l'aprovació del projecte de pressupostos de l'Estat.

Oficialment, els dirigents del PSOE han criticat la participació de Jové a les negociacions dient que no pertany al Govern de la Generalitat, i que s'havia acordat que els membres de la mesa de diàleg han de pertànyer als governs de Madrid o de Barcelona. El motiu real és que Jové està imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les investigacions sobre l'organització de l'intent de referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017.

El PSOE, i especialment Sánchez, segons fonts socialistes, han considerat la participació de Jové com a una provocació que procedeix directament d'Oriol Junqueras. I efectivament, alguns dirigents socialistes han protestat davant del líder del partit i president del Govern espanyol, per considerar que no s'ha d'acceptar una negociació amb algú processat pels jutges. Sánchez, però, ha cedit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 27/02/2020 - 08:32

cede y cederá, hasta que lo vuelvan a echar, no tengo tan claro que esta vez pueda volver...