Publicitat
Confidencial · 18 de Maig de 2017. 00:27h.

Junqueras està 'rodejat'

Els diners per a les urnes, un risc greu

Junqueras està 'rodejat'

Junqueras, presentant els Pressupostos del 2017 a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, està intentant evitar els riscos judicials que pot córrer per la seva posició com a vicepresident del Govern i titular del Departament d'Economia, en relació amb les conseqüències derivades del desenvolupament del procés sobiranista. El problema és que una eventual inhabilitació per ocupar càrrec públic qüestionaria la seva probable arribada a la presidència de la Generalitat després de les properes eleccions catalanes.

Malgrat tot, la pressió judicial està envoltant Junqueras, com reflecteix la querella de la fiscalia contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la publicació al Diari Oficial de la Generalitat dels tràmits previs per a la compra d'urnes que podrien utilitzar-se per al referèndum.

Cal tenir en compte que Borràs ni tan sols signava la resolució publicada i que la fiscalia ha aclarit que durant les diligències podria ampliar-se el nombre d’investigats. Un punt clau és la procedència dels recursos per a realitzar aquesta eventual compra, perquè Junqueras, com a titular d'Economia, és responsable dels Pressupostos de la Generalitat, dels que suposadament procediria aquest finançament.

1 Comentaris

Publicitat
#1 lepero, barcelona, 18/05/2017 - 20:13

No, señores jueces, yo no he sido, habrá sido algún voluntario espontáneo incontrolado.