Publicitat
Confidencial · 16 de Febrer de 2017. 00:20h.

Junqueras juga amb foc

Dos afers podrien ‘esquitxar-lo’ judicialment

Junqueras juga amb foc

Oriol Junqueras amb Santiago Vidal, durant un acte d'Esquerra

L'entorn d'Oriol Junqueras comença a sentir una certa inquietud davant de dues qüestions susceptibles de ser objecte d'accions de la justícia, i que podrien trencar la seva estratègia d'actuar amb un perfil molt baix per evitar que una actuació judicial pogués esquitxar-lo amb una eventual condemna d’inhabilitació per ocupar càrrec públic.

Aquests dos casos són les revelacions de Santiago Vidal sobre il·legalitats en la confecció d'un fons de dades fiscals, i la partida per al referèndum d'independència que contindria el projecte de Pressupostos. Les dues qüestions afectarien Junqueras com a conseller d'Economia de la Generalitat.

Si aquestes accions arriben a judici, el màxim dirigent d'Esquerra podria exposar-se a sentències condemnatòries d'inhabilitació per ocupar càrrec públic, la qual cosa qüestionaria les seves opcions a ocupar la presidència de la Generalitat després de les properes eleccions, si es compleixen els pronòstics de les enquestes. Tanmateix, es podria guanyar temps presentant recursos fins que l'eventual sentència fos ferma.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 16/02/2017 - 02:58

Con lo caros que son los procesos judiciales, yo crearía una ley para inhabilitar automáticamente a todo político que no pasara un examen tipo test sobre legislación básica.

#1.1 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 16/02/2017 - 11:09

Vamos, antes de pillarles saltándose la ley, qué menos exigirles haber demostrado un mínimo conocimiento de ella, ¿no?