Publicitat
Confidencial · 24 de Gener de 2020. 00:30h.

Junqueras puja el to

Té por de maniobres internes a ERC

Junqueras puja el to

Oriol Junqueras durant un acte d'Esquerra

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha pujat el to últimament, en el sentit que ha decidit mostrar-se més radical, per desmarcar-se de l'etiqueta de moderació i pragmatisme polítics que se li ha adjudicat dins i fora de el partit. Fonts independentistes diuen que, amb aquesta actitud, pretén frenar qualsevol maniobra interna que puguin realitzar alguns sectors contraris a l'abandó de les posicions unilaterals i més radicals.

"L'objectiu era i és la independència. I caurà pel seu propi pes: només cal treballar per convèncer més gent", ha declarat recentment. I també: "El que vam fer a la tardor del 2017 va estar ben fet", o "la lliçó és que ho vam fer per poder tornar-lo a fer", atès que "era la manera de guanyar-nos el dret a tornar a intentar-ho". I tot i haver pactat amb Pedro Sánchez, ha declarat que "els partits amb els quals hem negociat segueixen mostrant dosi d'inhumanitat al·lucinants: saben que som innocents i segueixen callant", i que "els socialistes catalans han aplaudit la presó d'innocents" .

Les mateixes fonts diuen que Junqueras no veu en perill la seva posició a Esquerra, que és molt sòlida, però d'una banda vol evitar una imatge de divisió, atès que estan sorgint algunes discrepàncies internes, i de l'altra, pretén augmentar la seva influència sobre les bases independentistes, ja que és conscient que el seu gir cap a la moderació no ha estat acceptat de manera unànime. I tampoc no oblida que en qualsevol moment podrien convocar-se eleccions a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Montse Quatre, Barcelona, 24/01/2020 - 21:35

Aquest l'han de traslladar en alguna presó de la meseta on els aires son nets i de bon respirar. La confortabilitat de l'hotel on ara resideix i les visites dels col.legues de la banda, l'estan amargant pensant en les prebendes que tenia abans de rebelar-se. La decepció serà que li obriran la gabia abans de complir tota la pena sentenciada.

#2 l'avi Florenci, l'home i la deixa, 24/01/2020 - 17:56

Ai Oriol, que em sembla que ja hi ha qui pensa que és hora d'el relleu ....

#1 M, POLINYA, 24/01/2020 - 11:47

Si majote en 18 meses la independencia, es como un crío malcriado y cabezón.