Publicitat

Sortirà si la negociació amb el PSOE rutlla

Junqueras se la juga

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

Molts sectors de l'establishment espanyol i del català estan fent actualment una valoració positiva de l'actitud d'Oriol Junqueras, atès que ho consideren -encertadament- com a l'impulsor de l'estratègia de moderació, pragmatisme i diàleg que ha engegat Esquerra per retornar l'estabilitat a les institucions i a l'activitat política catalanes.

Aquest plantejament és correcte, encara que també cal tenir en compte que aquest gir de Junqueras, de la veracitat del qual molts dubten, s’ha originat no només per una intenció d'estabilitzar Catalunya. També influeix el fet que el màxim dirigent d'ERC està a la presó, complint una condemna de 13 anys per la seva implicació als fets de la tardor del 2017.

I, lògicament, el líder d'Esquerra vol sortir de la presó de Lledoners. Per tant, està apostant molt fort per la negociació amb l'administració de Madrid, atès que és conscient que només si aquesta negociació aconsegueix produir resultats polítics positius, ell podrà recuperar la llibertat. És a dir, Junqueras se l’ha de jugar a fons amb aquest afer si pretén sortir de la presó.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M Pilar, Barcelona, 24/02/2020 - 17:42

Salir de la cárcel y poder llegar a ser Presidente de la Generalitat es lo único que le lleva al pragmatismo. Quien se deje engañar es que no tiene mucho que perder. Los catalanes -todos- llevamos muchos años sufriendo una tensión que cada vez es más insoportable.!!!