Publicitat
Confidencial · 13 de Setembre de 2017. 00:24h.

Junqueras s'ha jugat la presidència

Corre un greu risc d'inhabilitació

Junqueras s'ha jugat la presidència

Oriol Junqueras durant una reunió del Govern

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, té cada cop més difícil la seva prevista arribada a la presidència de la Generalitat. Malgrat tot, segons les enquestes, el seu partit, Esquerra, manté amb claredat el primer lloc a les eleccions que es convocaran a Catalunya després de l'eventual fracàs del referèndum d'independència convocat per al proper 1 d'octubre.

Junqueras havia aconseguit esquivar fins ara l'acció dels tribunals de justícia contra el procés sobiranista, però la signatura col·lectiva pel Govern del decret de convocatòria del referèndum ha provocat una querella de la fiscalia contra tots els signants. Aquesta querella podria provocar la seva inhabilitació per ocupar càrrec públic.

Tot indicava que la fiscalia consideraria irrellevant la signatura conjunta i només actuaria contra el president Puigdemont i, potser, contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, el que salvaria Junqueras. Tanmateix, fonts judicials expliquen que, finalment, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va decidir endurir la seva postura davant de les últimes actuacions de l'independentisme, i la querella va afectar tots els signants del decret.

1 Comentaris

Publicitat
#1 lepero, barcelona, 13/09/2017 - 11:44

Haciéndose el despistado, medio escondido, pero dejando hacer. Su futuro político parece que será casi tan brillante como el de Mas o Puigdemont. Hasta la Colau parece más lista.