Publicitat
Confidencial · 19 de Setembre de 2019. 00:00h.

Junqueras té cara de Pujol

ERC esdevé la nova Convergència

Junqueras té cara de Pujol

Oriol Junqueras, durant una entrevista des de la presó

Independentistes catalans crítics amb el gir d'Esquerra cap a la moderació i el pragmatisme diuen amb ironia que a Oriol Junqueras se li està posant la mateixa cara que a Jordi Pujol. Al marge de la broma, la realitat és que Esquerra està assumint una estratègia política que té moltes coincidències amb la que aplicava Jordi Pujol quan ocupava la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Fins i tot dins del partit de Junqueras hi ha sectors que, encara que diuen que cal reconèixer el fracàs total i contundent del projecte independentista, potser el gir estratègic d'Esquerra està arribant massa lluny, i admeten que les comparacions amb l'etapa de Convergència i Unió podrien tenir una certa base.

Esquerra, en qualsevol cas, és el partit que totes les enquestes consideren guanyador de les properes eleccions catalanes, i l'establishment de Madrid ha assumit que en el futur serà la formació amb la qual caldrà negociar, és a dir, que serà l'interlocutor a Catalunya. A més, Pere Aragonès, el més probable candidat a la presidència de la Generalitat, defensa amb fermesa el gir cap a la moderació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat