Publicitat
Confidencial · 20 de Juny de 2017. 00:20h.

Junqueras veu bé un nou tripartit

Entre Esquerra, els 'comuns' i el PSC

Junqueras veu bé un nou tripartit

Junqueras i Colau durant la campanya del 9-N del 2014

El full de ruta del procés independentista ha creat moltes esquerdes entre els partits de l'esquerra catalana, però el convenciment que no hi haurà referèndum, sinó un intent de realitzar una cosa semblant a la consulta del 9-N del 2014, fa que aquestes formacions ja estiguin pensant als escenaris que poden obrir-se després de les eleccions.

La direcció d'ERC vol separar-se totalment del PDECat, entre d’altres qüestions perquè els escàndols de corrupció de l'antiga Convergència estan deteriorant de forma considerable la imatge del nou partit, el que també esquitxa la formació d'Oriol Junqueras, soci dels convergents a Junts paper Sí i al Govern.

Fonts d'ERC diuen que el mateix Junqueras seria molt receptiu, en funció dels resultats electorals, a arribar a un acord amb els comuns de Xavier Domènech i Ada Colau, i fins i tot a acceptar la col·laboració del PSC per a qüestions concretes, com un inici de una integració dels socialistes a un eventual pacte tripartit. L'objectiu de Junqueras seria aïllar el PDECat.

0 Comentaris

Publicitat