Publicitat
Confidencial · 8 de Maig de 2019. 00:28h.

JxC, "extrema dreta"

'El País': "Banalitat a Mauthausen"

JxC, "extrema dreta"

Gemma Domènech, durant l'acte (foto: ‘TV3’)

El diari El País critica aquest dimarts l'actuació de la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, que s'ha referit fa dies als independentistes catalans que estan sent jutjats pels fets de la tardor del 2017, durant una commemoració internacional a les instal·lacions de l'antic camp de concentració de Mauthausen. Aquest fet va provocar que abandonés l'acte la ministra de Justícia del Govern espanyol, Dolores Delgado.

L'editorial es titula Banalitat a Mauthausen, i al subtítol s'afirma: "Les paraules de Domènech són intolerables, i resulta encara més greu que no hagi estat desautoritzada per cap càrrec de la Generalitat". Es diu que en aquest camp "es va assassinar més de 100.000 persones: la seva memòria pertany a tots", i que "per això resulta especialment banal la seva utilització política per part d'una representant de la Generalitat en una cerimònia celebrada diumenge en honor a les víctimes del nazisme a l'antic camp".

Després, encara que no se cita expressament Junts per Catalunya (JxC), s'inclou aquesta formació a "l'extrema dreta": “(…) els partits democràtics europeus comparteixen un escrupolós respecte per tot el que envolta les víctimes del nazisme. Només entre els partits d'extrema dreta s'escolten ocasionalment -però, malauradament, cada vegada més sovint- veus dissonants, que tracten de minimitzar o relativitzar els crims de Hitler o que volen utilitzar-los de manera partidista amb comparacions insostenibles".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat